Ragaujam.lt
Acevichada padažas – peruvietiškas majonezas dubenėlyje

Acevichada padažas – Peruvietiškas majonezas su laimu ir čili

Acevichada padažas – tai unikalus Peru virtuvės padažas, sujungiantis ceviche būdingą 'leche de tigre' (tigro pieną) su kreminio majonezo tekstūra. Šis aštrus, gaivus ir ryškus padažas puikiai tinka prie sušių (ypač 'Acevichado' suktinukų), jūros gėrybių ar keptos žuvies.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Sojų aliejus (arba kitas neutralus)*
375 ml
Pasterizuoti kiaušiniai*
2 vnt.

„Leche de Tigre“ (Tigro pienui)

Žaliųjų citrinų (laimų) sultys*
100 ml (iš 8-10 vnt.)
Jūros druska*
20 g
Raudonieji svogūnai (smulkinti)*
20 g
Ají amarillo čili pipiras (smulkintas)*
20 g
Ají limo čili pipiras (smulkintas)*
10 g
Česnakas (smulkintas)*
10 g
Kalendros lapeliai*
5 g
Hondashi (japoniško sultinio milteliai)*
5 g
Malti juodieji pipirai*
5 g
Togarashi pipirų milteliai*
5 g

* Pagrindiniai ingredientai
* „Leche de Tigre“ (Tigro pienui)

Patarimai

  • Šis padažas puikiai tinka prie 'Acevichado' sušių suktinukų, keptos žuvies ar kitų jūros gėrybių patiekalų.

  • Labai svarbu aliejų į emulsiją pilti lėtai, kad majonezas 'nesušoktų' (nesuskiltų).

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Į dubenį supilkite šviežiai spaustas laimų sultis, suberkite druską ir gerai išmaišykite, kol druska ištirps. Paragaukite – skonis turi būti subalansuotas, nei per sūrus, nei per rūgštus.

  2. 2

    Į laimo sulčių mišinį sudėkite smulkintus raudonuosius svogūnus, abu čili pipirus, česnaką, kalendros lapelius, hondashi miltelius, juoduosius pipirus ir togarashi miltelius. Viską išmaišykite.

  3. 3

    Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 15 minučių. Tai leis daržovių ir prieskonių skoniams gerai įsigerti į sultis. Tai bus jūsų padažo pagrindas.

  4. 4

    Į trintuvo (blenderio) indą įmuškite pasterizuotus kiaušinius. Pradėkite plakti lėtu greičiu. Plakant, labai lėta, plona srovele pradėkite pilti 250 ml sojų aliejaus. Plakite, kol masė sutirštės iki majonezo konsistencijos.

  5. 5

    Sustabdykite trintuvą. Supilkite visą paruoštą „leche de tigre“ mišinį (kartu su visais ingredientais) į majonezo bazę. Vėl įjunkite trintuvą ir plakite, kad viskas susimaišytų.

  6. 6

    Plakant, vėl lėta srovele supilkite likusius 125 ml aliejaus. Plakite, kol padažas vėl sutirštės. Išjunkite trintuvą, paragaukite. Jei trūksta druskos, įberkite ir dar kartą trumpai perplakite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: FalcãoTKD ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Jmoellenhoff (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia