Ragaujam.lt
Afganiška duona su juodaisiais kuminai

Afganiška duona su juoduoju kuminu

Afganiška duona - tradicinis Afganistano plikyta duona, panaši į pita. Ji kepama tandūro orkaitėje, pabarstyta juodaisiais kuminai, kurie suteikia ypatingo skonio.

Įvertinkite receptą
🕒165 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Vanduo*
375g
Sausos mielės*
7g
Cukrus*
14g
Universalių miltų*
550g
Druska*
18g
Kepimo soda*
7g
Kukurūzų aliejus*
55g
Juodieji kuminas*
30g

Kepimui

Kiaušinio trynys*
1 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai
* Kepimui

Patarimai

  • Jei neturite juodojo kumino galite naudoti kmynus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite mieles ir cukrų pusėje puodelio vandens. Leiskite pastovėti 10 minučių, kol mielės sukils.

  2. 2

    Miltus sumaišykite su druska dubenyje. Padarykite duobutę, supilkite aliejų ir mielių mišinį. Palaipsniui įpilkite likusį vandenį, kol susidarys minkšta tešla. Minkykite 5 minutes. Uždenkite ir leiskite kilti 1½ valandos.

  3. 3

    Sumaišykite kiaušinio trynį su 1 šaukštu vandens, kad paruoštumėte plakinį. Atidėkite.

  4. 4

    Padalinkite tešlą į 8 dalis ir suformuokite kamuoliukus. Kiekvieną iškočiokite į ovalą 20 cm ilgio ir 5 cm storio. Ant viršaus padarykite linijas, aptepkite plakiniu ir pabarstykite juodaisiais kuminai.

  5. 5

    Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 175°C temperatūroje 25 minutes. Bendras kepimo laikas apie 2½ valandos.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: imported>Paulscf ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: User Paulscf on en.wikipedia (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia