
Afganiška duona su juoduoju kuminu
Afganiška duona - tradicinis Afganistano plikyta duona, panaši į pita. Ji kepama tandūro orkaitėje, pabarstyta juodaisiais kuminai, kurie suteikia ypatingo skonio.
Ingredientai
Kepimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Kepimui
Patarimai
Jei neturite juodojo kumino galite naudoti kmynus.
Patarimai
Jei neturite juodojo kumino galite naudoti kmynus.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite mieles ir cukrų pusėje puodelio vandens. Leiskite pastovėti 10 minučių, kol mielės sukils.
- 2
Miltus sumaišykite su druska dubenyje. Padarykite duobutę, supilkite aliejų ir mielių mišinį. Palaipsniui įpilkite likusį vandenį, kol susidarys minkšta tešla. Minkykite 5 minutes. Uždenkite ir leiskite kilti 1½ valandos.
- 3
Sumaišykite kiaušinio trynį su 1 šaukštu vandens, kad paruoštumėte plakinį. Atidėkite.
- 4
Padalinkite tešlą į 8 dalis ir suformuokite kamuoliukus. Kiekvieną iškočiokite į ovalą 20 cm ilgio ir 5 cm storio. Ant viršaus padarykite linijas, aptepkite plakiniu ir pabarstykite juodaisiais kuminai.
- 5
Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 175°C temperatūroje 25 minutes. Bendras kepimo laikas apie 2½ valandos.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: imported>Paulscf ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: User Paulscf on en.wikipedia (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia