
Agedashi tofu - japoniškas keptas tofu
Agedashi tofu - tai japoniškas patiekalas, kuriame tofu supjaustomas kubeliais, apkepamas ir patiekiamas su karštu tentsuyu sultiniu. Patiekiama su žaliaisiais svogūnais ir tarkuotu daikonu.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Naudokite šviežią dashi sultinį geriausiam skoniui.
Tofu gabaliukus kepkite mažomis porcijomis, kad išlaikytumėte aliejaus temperatūrą.
Patarimai
Naudokite šviežią dashi sultinį geriausiam skoniui.
Tofu gabaliukus kepkite mažomis porcijomis, kad išlaikytumėte aliejaus temperatūrą.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Supjaustykite tofu stačiakampiais, apie 2.5 cm storio. Palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio 10–15 minučių, pakeiskite popierių ir apverskite gabaliukus.
- 2
Puode sumaišykite padažo ingredientus ir kaitinkite, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
- 3
Apibarstykite tofu krakmolu ir pašalinkite perteklių. Įkaitinkite aliejų iki 180°C ir kepkite tofu iki auksinės spalvos, apverčiant kartą.
- 4
Sudėkite tofu į indą, užpilkite padažą ir papuoškite tarkuotu daikonu, imbieru ir svogūnais.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: WhisperToMe ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Megwoo at English Wikibooks (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia