Ragaujam.lt
Akamu pudingas, tradicinis Nigerijos patiekalas

Akamu - Nigerijos pudingas

Akamu, dar žinomas kaip pap ar ogi, yra Nigerijos pudingas, gaminamas iš mirkytų kukurūzų. Dažniausiai valgomas pusryčiams su garintu pienu ir cukrumi.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Akamu pasta*
200g
Karštas vanduo*
500ml
Garintas pienas*
100ml
Cukrus
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite skystesnės konsistencijos, pridėkite daugiau karšto vandens.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Didelėje dubenyje sudėkite akamu pastą. Pasirinkite pakankamai didelį indą, nes akamu išsiplečia.

  2. 2

    Sutrupinkite akamu gabalėlius šaukštu ir sumaišykite su šaltu vandeniu iki vientisos masės.

  3. 3

    Užvirkite didelį puodą vandens.

  4. 4

    Kai vanduo užvirs, atsargiai supilkite jį į akamu mišinį, maišydami, kol masė pradės tirštėti.

  5. 5

    Įmaišykite garintą pieną ir cukrų pagal skonį. Jei reikia, pridėkite daugiau vandens.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Sylvesterchukwu04 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: FOODIEAFRICAN (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia