
Alaus duona
Alaus duona - unikali duona, kurios skonį praturtina alus. Kepimo milteliai yra pagrindinė tešlos kildinimo priemonė.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Alaus duona geriausiai kyla su gyvo alaus mielėmis.
Naudojant tamsų alų, duona bus tamsesnė.
Patarimai
Alaus duona geriausiai kyla su gyvo alaus mielėmis.
Naudojant tamsų alų, duona bus tamsesnė.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Patepkite kepimo formą aliejumi.
- 2
Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
- 3
Sumaišykite alų su medumi ir supilkite į sausų ingredientų mišinį. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų.
- 4
Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite orkaitėje 40–45 minutes, kol duona bus ruda ir įsmeigtas dantų krapštukas išlįs švarus.
- 5
Patiekite šiltą duoną.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 83.95.207.58 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Adam Ginsburg (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 2.5
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia