
Algerietiška mėtų arbata
Algerietiška mėtų arbata – tai populiarus šiaurės Afrikos gėrimas, gaminamas verdant džiovintą žaliąją arbatą ir šviežias mėtų lapus. Patiekiama mažose stiklinėse, kad aromatai atsiskleistų, o viršuje susidarytų švelni puta.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norint išgauti geriausią skonį, arbatos lapus rekomenduojama nuplauti.
Mėtų lapai turėtų būti švieži ir gerai nuplauti.
Patarimai
Norint išgauti geriausią skonį, arbatos lapus rekomenduojama nuplauti.
Mėtų lapai turėtų būti švieži ir gerai nuplauti.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Užvirinkite vandenį puode.
- 2
Įdėkite 2 arbat. šaukštelius džiovintos žaliosios arbatos į arbatinuką.
- 3
Supilkite pusę stiklinės verdančio vandens į arbatinuką, pamaišykite ir išpilkite vandenį, kad nuplautumėte kartų poskonį.
- 4
Užpildykite arbatinuką verdančiu vandeniu, pridėkite šviežius mėtų lapus ir cukraus kubelius, palaikykite ant mažos ugnies keletą minučių.
- 5
Arbata paruošta, kai vanduo užverda. Patiekite nedidelėse stiklinėse.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: SvnnyBvnny ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Houhou (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia