Ragaujam.lt
Algerietiška mėtų arbata stiklinėje

Algerietiška mėtų arbata

Algerietiška mėtų arbata – tai populiarus šiaurės Afrikos gėrimas, gaminamas verdant džiovintą žaliąją arbatą ir šviežias mėtų lapus. Patiekiama mažose stiklinėse, kad aromatai atsiskleistų, o viršuje susidarytų švelni puta.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Džiovinta žalioji arbata
2 arbat. šaukšteliai
Švieži mėtų lapai*
1 pundelis
Cukraus kubeliai
10 vnt.
Vanduo*
pagal poreikį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norint išgauti geriausią skonį, arbatos lapus rekomenduojama nuplauti.

  • Mėtų lapai turėtų būti švieži ir gerai nuplauti.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Užvirinkite vandenį puode.

  2. 2

    Įdėkite 2 arbat. šaukštelius džiovintos žaliosios arbatos į arbatinuką.

  3. 3

    Supilkite pusę stiklinės verdančio vandens į arbatinuką, pamaišykite ir išpilkite vandenį, kad nuplautumėte kartų poskonį.

  4. 4

    Užpildykite arbatinuką verdančiu vandeniu, pridėkite šviežius mėtų lapus ir cukraus kubelius, palaikykite ant mažos ugnies keletą minučių.

  5. 5

    Arbata paruošta, kai vanduo užverda. Patiekite nedidelėse stiklinėse.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: SvnnyBvnny ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Houhou (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia