Ragaujam.lt
ANZAC sausainiai ant virtuvės stalo

ANZAC sausainiai

ANZAC sausainiai yra populiarūs Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Šie sausainiai gaminami iš avižų, kokoso ir medaus. Puikus pasirinkimas saldžiam užkandžiui.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥25 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Miltai*
2 puodeliai
Baltasis arba rudas cukrus*
1 puodelis
Avižiniai dribsniai*
2 puodeliai
Kokoso drožlės*
1 puodelis
Auksinio sirupo, kukurūzų sirupo arba medaus*
4 šaukštai
Sviestas arba margarinas*
225g
Kepimo soda*
1 arbatinis šaukštelis
Vanduo*
2 šaukštai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Rudas cukrus suteikia sausainiams daugiau spalvos ir skonio.

  • Jei neturite kokoso, galite jį pakeisti daugiau sirupo ir avižų.

  • Kepimo soda ir vanduo suteikia sausainiams traškumo ir spalvos.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite miltus, cukrų, avižinius dribsnius ir kokoso drožles dubenyje.

  2. 2

    Puode išlydykite sirupą ir sviestą. Į sirupo mišinį įpilkite kepimo sodą ir vandens.

  3. 3

    Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus, prireikus pridėkite vandens. Formuokite mažus rutuliukus ir plokštinkite juos ant kepimo skardos.

  4. 4

    Kepkite 150°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Gentgeen ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: me (w:User:pfctdayelise) (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia