
Asun – ožkiena su pipirų padažu (tradicinis Nigerijos patiekalas)
Asun – vienas garsiausių Nigerijos Yoruba virtuvės patiekalų, gaminamas iš sultingos keptos ožkienos ir aštraus pipirų padažo. Aromatingas, sodraus skonio, puikiai tinkantis vakarėliams, ypatingoms progoms ar egzotiškai vakarienei.
Ingredientai
Padažui
* Pagrindiniai ingredientai
* Padažui
Patarimai
Habanero pipirai yra labai aštrūs – jei norite švelnesnio varianto, rinkitės jalapeno arba saldžiąsias paprikas.
Patarimai
Habanero pipirai yra labai aštrūs – jei norite švelnesnio varianto, rinkitės jalapeno arba saldžiąsias paprikas.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Ožkienos mėsą sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir sutrupintą sultinio kubelį. Gerai įtrinkite ir palikite marinuotis bent 2 valandoms, kad mėsa įgautų gilesnį skonį.
- 2
Marinuotą mėsą dėkite ant grilio arba įkaitintos orkaitės (180 °C). Lengvai aptepkite augaliniu aliejumi. Kepkite 20 minučių ant grilio arba 40 minučių orkaitėje, kol mėsa bus apskrudusi.
- 3
Habanero pipirus ir svogūnus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki tirštos, vientisos pastos.
- 4
Keptą ožkieną sudėkite į keptuvę, įpilkite apie ¾ puodelio vandens. Kaitinkite 5–10 minučių, kad mėsa suminkštėtų ir įgautų daugiau sultingumo.
- 5
Įmaišykite pagamintą pipirų–svogūnų pastą. Troškinkite 5–7 minutes, tada sudėkite supjaustytą papriką ir likusį svogūną. Pagardinkite druska, supilkite šaukštą aliejaus ir dar 2 minutes patroškinkite, kad skoniai susijungtų.
- 6
Patiekite karštą – kaip pagrindinį patiekalą arba pikantišką užkandį.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Kwalaw ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Edriiic (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia