
Austriški tradiciniai koldūnai
Austriški tradiciniai koldūnai, pagaminti iš duonos kubelių, kiaušinių ir pieno, puikiai tinka prie keptos anties ar kiaulienos. Šis tradicinis patiekalas yra puikus garnyras su įvairiais padažais.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Galima naudoti aliejų vietoj sviesto.
Pjaustymui naudokite medinę lentą, kad sugertų drėgmę.
Patarimai
Galima naudoti aliejų vietoj sviesto.
Pjaustymui naudokite medinę lentą, kad sugertų drėgmę.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Supjaustykite duoną smulkenisias kubeliais.
- 2
Sumaišykite pieną, kiaušinius ir druską. Supjaustykite duoną smulkenisias kubeliais. Supilkite mišinį ant duonos kubelių kartu su petražolėmis ir gerai išmaišykite. Palikite trumpam pastovėti.
- 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kepkite svieste, kol taps skaidrūs. Leiskite atvėsti ir įmaišykite į duonos mišinį.
- 4
Palikite masę valandai, kartkartėmis pamaišydami, kad duona gerai sugertų skystį.
- 5
Drėgna audekle susukite masę į 6 cm storio ritinį ir tvirtai užriškite galus.
- 6
Dideliame puode užvirinkite vandenį su druska ir atsargiai įdėkite paruoštą ritinį. Virkite 40 minučių.
- 7
Ištraukite iš vandens, nuimkite audeklą ir pjaustykite 1 cm storio riekelėmis.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Brite33b ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: brite33b (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia