
Austriškas obuolių štrudelis
Austriškas obuolių štrudelis - tai klasikinis desertas, kuriame derinami obuoliai, cinamonas ir razinos. Traškus tešlos sluoksnis apgaubia sultingą obuolių įdarą, puikiai tinkantį šventėms ar kasdieniam skanavimui.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Senoviniam Vienos štrudeliui pridėkite grietinės ir riešutų prieš vyniojant.
Štrudelis bus sultingesnis, jei įdarą apipilsite cukruotu pienu.
Patarimai
Senoviniam Vienos štrudeliui pridėkite grietinės ir riešutų prieš vyniojant.
Štrudelis bus sultingesnis, jei įdarą apipilsite cukruotu pienu.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite miltus su druska. Suformuokite miltų kalnelį ant darbastalio ir į jo vidurį įpilkite vandens ir aliejaus. Mišinkite, kol susidaro vientisa tešla.
- 2
Minkykite tešlą, kol ji tampa lygi ir nelimpa prie rankų. Tepkite aliejumi ir palikite šiltoje vietoje, uždengę drėgnu rankšluosčiu, 30 minučių.
- 3
Apibarstykite džiūvėsiais 2/3 tešlos. Ant jų sudėkite obuolius, pabarstykite cukrumi, cinamonu, razinomis ir riešutais.
- 4
Aptepkite likusią tešlos dalį tirpintu sviestu. Užlenkite kraštus ir suvyniokite štrudelį, pradedant nuo obuolių pusės.
- 5
Perkelkite štrudelį ant kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes, periodiškai aptepdami sviestu.
- 6
Atvėsinkite šiek tiek, supjaustykite porcijomis ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekdami.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Earwen ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia