Ragaujam.lt
Austriškos Buchteln saldžios bandelės lėkštėje

Austriškos Buchteln - saldžios bandelės

Buchteln - tai tradicinės austriškos saldžios bandelės, kurios puikiai tinka desertui. Jos yra minkštos, su skaniu džemo įdaru, o viršuje pabarstytos cukraus pudra.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥12 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Miltai*
500g
Mielės*
20g
Baltas cukrus*
40g
Sviestas*
120g
Kiaušiniai*
2
Druska*
1 žiupsnelis
Citrina*
2 arbatiniai šaukšteliai žievelės
Pienas*
pagal poreikį
Džemas
pagal skonį
Alyvuogių aliejus arba sviestas*
kepimui

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Pabarstykite bandeles cukraus pudra prieš patiekdami.

  • Bandelės puikiai dera su vaniliniu padažu.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Užvirkite pieną iki 82°C ir leiskite atvėsti. Atskirame dubenėlyje sumaišykite mieles su trupučiu šilto pieno ir cukraus. Leiskite pailsėti, kol mielės suputos.

  2. 2

    Į dubenį suberkite miltus, įpilkite mielių mišinį ir likusį cukrų. Kai mišinys pasieks kambario temperatūrą, įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir citrinos žievelę. Minkykite iki vientisos, lygios tešlos.

  3. 3

    Uždenkite dubenį audiniu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.

  4. 4

    Ištepkite kepimo formą aliejumi arba sviestu. Iškočiokite tešlą iki 1 cm storio ir supjaustykite 4x4 cm kvadratėliais. Kiekvieną kvadratą užpildykite džemu, sujunkite kampus ir suformuokite apvalias bandeles.

  5. 5

    Dėkite bandeles į paruoštą formą, uždenkite audiniu ir leiskite pailsėti 20 minučių. Tada kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės taps auksinės.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Primaballerina85 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: primaballerina85 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia