Ragaujam.lt
Avižiniai omletai su avinžirnių miltais - veganų pusryčių patiekalas

Avižinis omletas su avinžirnių miltais

Avižinis omletas su avinžirnių miltais – tai greitas ir paprastas pusryčių patiekalas, puikiai tinkantis veganams ir vegetarams. Šis omletas yra puikus baltymų šaltinis ir gali būti praturtintas įvairiais priedais.

Įvertinkite receptą
🕒15 min
👥1 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Avinžirnių miltai*
1 puodelis
Kepimo milteliai*
1 arbatinis šaukštelis
Druska*
Pagal skonį
Ciberžolė*
1 arbatinis šaukštelis
Paprika*
1 arbatinis šaukštelis
Sojos pienas arba vanduo*
1 puodelis
Alyvuogių aliejus*
1 šaukštas

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite į tešlą pridėti ingredientų, tokių kaip svogūnai, paprikos ar laiškiniai česnakai, kad omletas būtų dar gardesnis.

  • Jei norite daugiau umami skonio, įberkite šiek tiek maistinių mielių.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, kepimo miltelius, druską, ciberžolę ir papriką. Palaipsniui įpilkite sojos pieno arba vandens ir maišykite, kol tešla bus vienalytė.

  2. 2

    Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Išskirstykite aliejų po keptuvę, leiskite šiek tiek įkaisti.

  3. 3

    Supilkite tešlą į keptuvę. Kepkite, kol viduryje pasirodys burbuliukai, tada atsargiai apverskite su mentelė. Kepkite kitą pusę apie 30 sekundžių.

  4. 4

    Omletą patiekite iš karto. Skanaus!

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Kittycataclysm ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Back ache (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia