
Awug – tradicinis Sunda kepinys
Awug – tai tradicinis Sunda kepinys, gaminamas iš ryžių miltų, kokosų ir palmių cukraus sirupo. Šis saldus, šiltas desertas dažniausiai parduodamas rytais turgeliuose arba popiet gatvėse.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Gaminimo instrukcijos
- 1
Garinkite ryžių miltus 20 minučių. Tuomet išimkite ir palikite atvėsti.
- 2
Dubenyje sumaišykite garintus ryžių miltus su kokosu, cukrumi ir druska. Maišykite, kol masė taps tolygiai trupanti.
- 3
Ištepkite formas aliejumi. Užpildykite formą iki pusės ryžių miltų mišiniu, uždėkite ploną palmių cukraus sluoksnį, tada užpildykite likusiu mišiniu. Kartokite, kol sunaudosite visą masę.
- 4
Įkaitinkite garų puodą, kad vanduo užvirtų. Awug pyragėlius garinkite virš verdančio vandens 25 minutes.
- 5
Leiskite pyragėliams šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimkite juos iš formų. Patiekite šiltus.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Raflinoer32 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Yuriandrian85 (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia