Ragaujam.lt
Awug – tradicinis Sunda kepinys iš ryžių miltų, kokosų ir palmių cukraus

Awug – tradicinis Sunda kepinys

Awug – tai tradicinis Sunda kepinys, gaminamas iš ryžių miltų, kokosų ir palmių cukraus sirupo. Šis saldus, šiltas desertas dažniausiai parduodamas rytais turgeliuose arba popiet gatvėse.

Įvertinkite receptą
🕒65 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Ryžių miltai*
250g
Tarkuotas kokosas*
250g
Smulkus cukrus*
0.5 šaukšto
Druska*
0.5 arbat. šaukštelio
Plonai pjaustytas palmių cukrus*
150g

* Pagrindiniai ingredientai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Garinkite ryžių miltus 20 minučių. Tuomet išimkite ir palikite atvėsti.

  2. 2

    Dubenyje sumaišykite garintus ryžių miltus su kokosu, cukrumi ir druska. Maišykite, kol masė taps tolygiai trupanti.

  3. 3

    Ištepkite formas aliejumi. Užpildykite formą iki pusės ryžių miltų mišiniu, uždėkite ploną palmių cukraus sluoksnį, tada užpildykite likusiu mišiniu. Kartokite, kol sunaudosite visą masę.

  4. 4

    Įkaitinkite garų puodą, kad vanduo užvirtų. Awug pyragėlius garinkite virš verdančio vandens 25 minutes.

  5. 5

    Leiskite pyragėliams šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimkite juos iš formų. Patiekite šiltus.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Raflinoer32 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Yuriandrian85 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia