
Azijietiška anties krūtinėlė kepta ant grotelių
Aromatinga anties krūtinėlė su azijietiškais prieskoniais ir mandarino glajumi. Puikus egzotiškas patiekalas vakarienei ar šventiniam stalui.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norint intensyvesnio skonio, leiskite anties krūtinėlėms pasimarinuoti bent valandą.
Patarimai
Norint intensyvesnio skonio, leiskite anties krūtinėlėms pasimarinuoti bent valandą.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite druską, pipirus, imbierą, raudonųjų pipirų dribsnius, žvaigždanyžį, baziliką, kario miltelius, cinamoną ir česnako miltelius. Palikite šoniniam naudojimui.
- 2
Anties krūtinėlės odelėje padarykite deimanto formos pjūvius, neperpjaudami mėsos. Įtrinkite abi puses prieskonių mišiniu ir palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
- 3
Sumalkite mandarino skilteles, sojų padažą, medų ir čili pastą iki vientisos masės. Supilkite į puodą, užvirinkite vidutine aukšta ugnimi ir virkite, kol sumažės per pusę. Atvėsinkite prieš naudojimą.
- 4
Įkaitinkite grilį iki vidutinės aukštos temperatūros. Kepkite antį 4–5 minutes, patepdami glajumi kartą ar du. Apverskite ir kepkite dar 3–4 minutes, vėl patepdami glajumi, kad mėsos vidus būtų sultingas.
- 5
Likusią glajų masę užvirinkite ir patiekite kaip padažą šalia keptos anties.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Tesleemah ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Gbolahan Adebayo (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia