Ragaujam.lt
Azijos įkvėpta vištienos salota su mango ir sezamo krekeriais

Azijos įkvėptos vištienos salotos

Ši vištienos salota įkvėpta Azijos skonių: sojos padažo, imbiero, sezamo ir mango. Gaivus ir lengvas patiekalas, tinkamas pietums ar vakarienei.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Brokolių žiedai*
1,5 puodelio
Žirnelių ankštys*
0,5 puodelio
Mišrios salotos*
6 puodeliai
Napa kopūstas*
2 puodeliai
Morkos, supjaustytos juostelėmis*
0,5 puodelio
Grilyje kepta vištienos krūtinėlė*
170g
Salotų padažas (teriyaki, imbierinis ar balzaminis)*
0,75 puodelio
Mangas, nuluptas ir supjaustytas
1 vnt.
Sezamo krekeriai
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite pridėti šviežių žolelių, pvz., kalendrų ar baziliko, kad salotos būtų aromatingesnės.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dideliame puode panardinkite brokolius ir žirnelių ankštis į verdantį vandenį 30 sekundžių. Nusausinkite ir trumpai palaikykite šaltame vandenyje. Gerai nusausinkite.

  2. 2

    Dideliame dubenyje sumaišykite blanširuotus brokolius ir žirnelių ankštis su mišriomis salotomis, kopūstais ir morkomis.

  3. 3

    Į salotas įdėkite supjaustytą grilyje keptą vištieną.

  4. 4

    Apipilkite salotas pasirinktu padažu ir gerai išmaišykite, kad pasiskirstytų tolygiai.

  5. 5

    Salotas padalinkite į 4 lėkštes, viršuje dėkite mango kubelius ir pabarstykite sezamo krekeriais pagal skonį.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Psychofarm ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Nikchick (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia