Ragaujam.lt
Prancūziška baguette su traškia pluta

Baguette su prancūzišku sūriu

Autentiška prancūziška baguette su traškia auksine plutele ir minkštu, puriu vidumi. Puikiai dera su prancūzišku sūriu, sviestu ar taure gero vyno. Ideali namų duonos recepto versija mėgstantiems aromatingą, ką tik iš orkaitės ištrauktą duoną.

Įvertinkite receptą
🕒90 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Mielės*
5g
Šiltas vanduo*
60ml
Miltai*
500g
Druska*
13.5g
Šaltas vanduo*
300ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei dalį miltų pakeisite tortų miltais, bagetė bus lengvesnės tekstūros.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Mažame dubenėlyje sumaišykite mieles ir vandenį, palikite 3 minutėms, kad mielės suaktyvėtų.

  2. 2

    Dideliame dubenyje suberkite miltus ir druską, gerai išmaišykite.

  3. 3

    Supilkite vandenį ir mielių mišinį į miltus. Maišykite, kol susiformuos vientisa tešla.

  4. 4

    Miltuotu paviršiumi minkykite tešlą apie 5 minutes, kol ji taps elastinga ir lygi.

  5. 5

    Tešlą uždenkite ir palikite 25 minutėms autolizei. Po to minkykite dar 6–8 minutes, kad išsivystytų glitimas.

  6. 6

    Perkelkite tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite ir kildinkite 1,5–2 valandas, kol tūris išaugs dvigubai.

  7. 7

    Padalykite tešlą į 3 dalis, suformuokite bagetes ir leiskite joms pakilti 30–40 minučių.

  8. 8

    Įkaitinkite orkaitę iki 260°C. Kepkite 12 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 200°C ir kepkite dar 25–30 minučių, kol bagetės taps traškios ir auksinės.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Wikidsoup ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: User Vlad2i on fr.wikipedia (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia