Ragaujam.lt
Baklava – tradicinis graikiškas desertas su riešutais ir sirupu

Baklava – Graikiškas riešutų desertas

Baklava – tradicinis graikiškas desertas iš traškios filo tešlos, gausybės riešutų ir kvapnaus sirupo. Puikus pasirinkimas šventėms, vakarienėms ar kai norisi kažko ypatingai saldaus.

Įvertinkite receptą
🕒120 min
👥12 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Filo tešla*
1 pakuotė
Graikiniai riešutai*
4–5 puodeliai
Baltasis cukrus*
½ puodelio
Malti gvazdikėliai*
¼ arb. šaukštelio
Cinamonas*
1 arb. šaukštelis
Saldus sviestas*
340 g
Vanduo*
2 ½ puodelio
Baltasis cukrus*
3 puodeliai
Citrinų sultys*
3 arb. šaukšteliai
Vanilės ekstraktas*
1 arb. šaukštelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norėdami intensyvesnio skonio, į sirupą įdėkite šiek tiek natūralaus medaus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dideliame dubenyje sumaišykite graikinius riešutus, cinamoną, maltus gvazdikėlius ir cukrų. Atskirame inde ištirpinkite sviestą.

  2. 2

    Kepimo formą gausiai ištepkite tirpintu sviestu. Dugne ištieskite filo tešlos lapą, aptepkite sviestu ir kartokite dar su mažiausiai penkiais sluoksniais.

  3. 3

    Ant šešto tešlos sluoksnio užberkite riešutų mišinį. Sluoksniuokite tešlą ir riešutus tol, kol sunaudosite visą mišinį. Viršuje turi likti apie šeši tešlos lapai.

  4. 4

    Supjaustykite tešlą į deimanto formos gabalėlius. Kepkite 150 °C temperatūroje apie 1,5 valandos, kol paviršius gražiai paruduos.

  5. 5

    Visus sirupo ingredientus užvirkite, virkite apie 10 minučių ir atvėsinkite. Atvėsusiu sirupu užpilkite ką tik iš orkaitės išimtą karštą baklavą.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Zornitsa ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Robert Kindermann (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia