
Skanus ir drėgnas bananų pyragas
Drėgnas ir aromatingas bananų pyragas, pagamintas iš prinokusių bananų, pasukų ir sviesto. Tai lengvai pagaminamas namų desertas, kuris puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek prie kavos ar arbatos. Puikus būdas sunaudoti likusius bananus.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Neturite pasukų? Sumaišykite pieną su šlakeliu citrinų sulčių.
Pyragas puikiai tinka tiek su kremine glazūra, tiek be jos.
Patarimai
Neturite pasukų? Sumaišykite pieną su šlakeliu citrinų sulčių.
Pyragas puikiai tinka tiek su kremine glazūra, tiek be jos.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Paruoškite 23 cm kepimo formą – ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- 2
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną. Atidėkite į šalį.
- 3
Dideliame dubenyje išplakite sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius po vieną, tuomet įmaišykite vanilę.
- 4
Suberkite sutrintus bananus ir maišykite, kol masė taps vientisa.
- 5
Į sviesto ir bananų masę pakaitomis įmaišykite sausų ingredientų mišinį ir pasukas. Maišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų.
- 6
Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir kepkite 45–50 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas išeina sausas.
- 7
Leiskite pyragui atvėsti formoje 10 min., tada išimkite ir dėkite ant grotelių visiškai atvėsti.
- 8
Pyragą galite patiekti su sūrio kremu, cukraus pudra arba mėgautis natūraliu skoniu.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Kingaustin07 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Siobhan Leachman (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia