Ragaujam.lt
Banga sriuba – aromatinga Nigerijos palmių riešutų sriuba su mėsa ir prieskoniais

Banga sriuba – tradicinė Nigerijos palmių riešutų sriuba

Banga sriuba yra turtinga ir aromatinga Nigerijos sriuba, pagaminta iš palmių riešutų ekstrakto, įvairios mėsos ir prieskonių. Puikiai dera su krakmolu, fufu ar ryžiais.

Įvertinkite receptą
🕒90 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Palmių riešutai arba konservuotas palmių riešutų ekstraktas*
800 ml
Įvairi mėsa (jautiena, ožkiena, skrandis)*
500 g
Džiovinta žuvis*
1-2 vnt
Sultinio kubelis*
1 vnt
Druska*
Pagal skonį
Maltos krevetės*
1 šaukštas
Svogūnas*
1 mažas
Banga prieskoniai
1 arbatinis šaukštelis
Kvapniosios lapelės arba bazilikas
Pagal skonį
Vanduo*
Kaip reikia

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Konservuotas palmių riešutų ekstraktas taupo laiką ir yra lengvai prieinamas Afrikos parduotuvėse.

  • Banga prieskonių mišinį galima pasigaminti namuose arba įsigyti parduotuvėje.

  • Sriuba puikiai dera su fufu, pounded yam ar ryžiais.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Jei naudojate žalius palmių riešutus, virkite juos, kol suminkštės, sutrinkite ir išspauskite sultis su šiltu vandeniu. Perkoškite. Konservuotą ekstraktą naudokite tiesiogiai.

  2. 2

    Į puodą sudėkite mėsą, džiovintą žuvį, smulkintą svogūną, sultinio kubelį ir druską. Įpilkite šiek tiek vandens ir virkite, kol mėsa suminkštės.

  3. 3

    Įpilkite palmių riešutų ekstraktą, jei per tiršta – papildykite vandeniu. Gerai išmaišykite ir užvirinkite.

  4. 4

    Įdėkite maltų krevečių ir Banga prieskonių mišinį. Virkite atidengtą ant vidutinės ugnies 15–20 min, kol aliejus pakils į viršų.

  5. 5

    Pridėkite kvapnias lapeles arba baziliką ir virkite dar 5 minutes. Patiekite karštą su krakmolu, fufu, trintais yam ar ryžiais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: A Sulaiman Z

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: penubag (color adjustments) (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia