Ragaujam.lt
Banofee pyragas su bananais, karamele ir grietinėle

Banofee pyragas – angliškas desertas su bananais

Banofee pyragas yra skanus angliškas desertas, pagamintas iš bananų, grietinėlės ir karamelizuoto kondensuoto pieno. Puikiai tinka ypatingoms progoms ar saldžiai pabaigai po vakarienės.

Įvertinkite receptą
🕒120 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Gingerinis arba digestyvinis sausainis*
250g
Sviestas*
275g
Saldintas kondensuotas pienas*
400g
Cukrus*
175g
Grietinėlė*
150ml
Bananai*
2 vnt

Dekoracijai

Tarkuotas šokoladas
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Dekoracijai

Patarimai

  • Norint greičiau paruošti, naudokite jau paruoštą karamelę.

  • Pyragą galite papuošti šviežiais vaisiais ar riešutais.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sutrupinkite sausainius kočėlu. Geriausia tai daryti uždaroje maišelyje, kad trupiniai neišsilietų.

  2. 2

    Ištirpinkite dalį sviesto puode ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Suspauskite į pyrago formos dugną ir padėkite šaldytuve.

  3. 3

    Likusią sviesto dalį su cukrumi ištirpinkite puode, maišydami, kol cukrus tirps. Įpilkite kondensuoto pieno ir virkite, nuolat maišydami, apie 5 minutes.

  4. 4

    Supjaustykite bananus griežinėliais ir dėkite ant sausainių pagrindo. Užpilkite karamele ir padėkite šaldytuve bent valandai.

  5. 5

    Prieš patiekdami, išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite tarkuotu šokoladu arba kitomis dekoracijomis pagal skonį.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 82.28.16.163

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Glen MacLarty from Sydney, Australia. (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia