
Banofee pyragas – angliškas desertas su bananais
Banofee pyragas yra skanus angliškas desertas, pagamintas iš bananų, grietinėlės ir karamelizuoto kondensuoto pieno. Puikiai tinka ypatingoms progoms ar saldžiai pabaigai po vakarienės.
Ingredientai
Dekoracijai
* Pagrindiniai ingredientai
* Dekoracijai
Patarimai
Norint greičiau paruošti, naudokite jau paruoštą karamelę.
Pyragą galite papuošti šviežiais vaisiais ar riešutais.
Patarimai
Norint greičiau paruošti, naudokite jau paruoštą karamelę.
Pyragą galite papuošti šviežiais vaisiais ar riešutais.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sutrupinkite sausainius kočėlu. Geriausia tai daryti uždaroje maišelyje, kad trupiniai neišsilietų.
- 2
Ištirpinkite dalį sviesto puode ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Suspauskite į pyrago formos dugną ir padėkite šaldytuve.
- 3
Likusią sviesto dalį su cukrumi ištirpinkite puode, maišydami, kol cukrus tirps. Įpilkite kondensuoto pieno ir virkite, nuolat maišydami, apie 5 minutes.
- 4
Supjaustykite bananus griežinėliais ir dėkite ant sausainių pagrindo. Užpilkite karamele ir padėkite šaldytuve bent valandai.
- 5
Prieš patiekdami, išplakite grietinėlę ir uždėkite ant pyrago. Papuoškite tarkuotu šokoladu arba kitomis dekoracijomis pagal skonį.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 82.28.16.163
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Glen MacLarty from Sydney, Australia. (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia