Ragaujam.lt
Baozi – tradiciniai kiniški garinti koldūnai

Baozi – Garinti kiniški koldūnai

Baozi – tradiciniai kiniški garinti koldūnai su įdaru. Jie gali būti užpildyti mėsa arba vegetariškais įdarais ir yra puiki alternatyva ryžiams ar makaronams. Tinka pusryčiams ar bet kuriam dienos valgymui.

Įvertinkite receptą
🕒150 min
👥12 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Šiltas vanduo*
200–250 ml
Aktyvios sausos mielės*
1 pakelis
Baltasis cukrus*
2 šaukštai
Balti miltai*
450 g
Kepimo milteliai*
1 arbatinis šaukštelis
Druska
½ arbatinio šaukštelio
Sezamo aliejus
pagal poreikį
Įdaras*
pagal norą

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norint baltesnių bandelių, naudokite balintus miltus.

  • Įdaro skonį galite keisti pagal savo pageidavimus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite mieles su 1 šaukštu cukraus ir 1 puodeliu šilto vandens. Palikite 15 minučių. Jei mielės nereikalauja aktyvacijos, praleiskite šį žingsnį.

  2. 2

    Sijokite miltus su cukrumi. Jei mielės jau sumaišytos, įdėkite jas į miltus kartu su likusiu cukrumi.

  3. 3

    Jei mielių nemaišėte, sumaišykite miltus, druską ir cukrų, tada pridėkite mieles. Įpilkite 1 puodelį vandens, nuolat maišydami.

  4. 4

    Minkykite tešlą 5–10 minučių, kol ji taps lygi ir šiek tiek blizganti.

  5. 5

    Didelį dubenį patepkite sezamo aliejumi, įdėkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kol padvigubės tūris, apie 1–1,5 val.

  6. 6

    Suspauskite tešlą ir padalinkite į 12 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į diską, įdėkite įdarą ir užspauskite kraštus.

  7. 7

    Sudėkite baozi ant pergamento popieriaus ir palikite kilti dar 1 valandą šiltoje vietoje.

  8. 8

    Garinkite baozi virš silpnos verdančio vandens srovės 10–15 minučių. Po garavimo leiskite natūraliai atvėsti.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Inductiveload

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: J. Samuel Burner (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia