
Baozi – Garinti kiniški koldūnai
Baozi – tradiciniai kiniški garinti koldūnai su įdaru. Jie gali būti užpildyti mėsa arba vegetariškais įdarais ir yra puiki alternatyva ryžiams ar makaronams. Tinka pusryčiams ar bet kuriam dienos valgymui.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norint baltesnių bandelių, naudokite balintus miltus.
Įdaro skonį galite keisti pagal savo pageidavimus.
Patarimai
Norint baltesnių bandelių, naudokite balintus miltus.
Įdaro skonį galite keisti pagal savo pageidavimus.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite mieles su 1 šaukštu cukraus ir 1 puodeliu šilto vandens. Palikite 15 minučių. Jei mielės nereikalauja aktyvacijos, praleiskite šį žingsnį.
- 2
Sijokite miltus su cukrumi. Jei mielės jau sumaišytos, įdėkite jas į miltus kartu su likusiu cukrumi.
- 3
Jei mielių nemaišėte, sumaišykite miltus, druską ir cukrų, tada pridėkite mieles. Įpilkite 1 puodelį vandens, nuolat maišydami.
- 4
Minkykite tešlą 5–10 minučių, kol ji taps lygi ir šiek tiek blizganti.
- 5
Didelį dubenį patepkite sezamo aliejumi, įdėkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kol padvigubės tūris, apie 1–1,5 val.
- 6
Suspauskite tešlą ir padalinkite į 12 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į diską, įdėkite įdarą ir užspauskite kraštus.
- 7
Sudėkite baozi ant pergamento popieriaus ir palikite kilti dar 1 valandą šiltoje vietoje.
- 8
Garinkite baozi virš silpnos verdančio vandens srovės 10–15 minučių. Po garavimo leiskite natūraliai atvėsti.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Inductiveload
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: J. Samuel Burner (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia