Ragaujam.lt
Barbekiu kiaulienos šonkauliai su padažu

Barbekiu kiaulienos šonkauliai – su azijietišku skoniu

Sultingi barbekiu kiaulienos šonkauliai – amerikietiškas patiekalas orkaitėje su sojos padažu, ryžių actu ir česnaku, praturtintas azijietiškais prieskoniais.

Įvertinkite receptą
🕒75 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Kiaulienos šonkauliai*
910g
Sojos padažas*
60ml
Medus*
2 šaukštai
Hoisin padažas*
2 šaukštai
Baltasis actas*
2 šaukštai
Sake*
1 šaukštas
Česnakas*
2 skiltelės
Cukrus*
1 arbatinis šaukštelis
Baltieji pipirai*
0.25 arbatinio šaukštelio
Kiaulienos sultinys*
2 šaukštai
Juodieji pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Kmynai
2 arbatiniai šaukšteliai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Alternatyviai, kepkite 191 °C orkaitėje 20 min, tada sumažinkite iki 163 °C ir kepkite 1 valandą.

  • Norint kepti ant grilio, palaikykite 107 °C temperatūrą ir kepkite 5–6 valandas.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Padėkite šonkaulius į kepimo indą vienu sluoksniu. Sumaišykite likusius ingredientus mažame dubenėlyje ir užpilkite ant šonkaulių, gerai aptepkite. Palikite marinuotis per naktį, kartkartėmis aptepdami.

  2. 2

    Įkaitinkite orkaitę iki 191 °C. Kepimo skardą užpildykite 1.3 cm vandens ir padėkite grotelę su šonkauliais viršuje.

  3. 3

    Kepkite šonkaulius 45 minutes.

  4. 4

    Pakelkite orkaitės temperatūrą iki 232 °C ir kepkite dar 15 minučių.

  5. 5

    Patiekite karštus arba šaltus.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: The Grimm Ripper

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotraukos autorius

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia