Ragaujam.lt
Barbekiu šonkauliukai su pomidorų padažu ir prieskoniais

Barbekiu šonkauliukai – sultingi ir kvapnūs

Sultingi barbekiu šonkauliukai su pomidorų ir melasos padažu bei įvairiais prieskoniais. Puikiai tinka vasaros vakarienei ar lauko renginiams su draugais ir šeima.

Įvertinkite receptą
🕒420 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

kiaulienos šonkauliai*
1 kg
Barbekiu prieskonių mišinys*
5 šaukštai
Obuolių sidro actas*
120 ml
Pomidorų pasta*
120 ml
Tamsioji melasa*
60 ml
Šviesioji melasa*
60 ml
Vorčesterio padažas*
2 šaukštai
Dideli hikorio medienos gabalai*
pagal poreikį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Šonkaulius galima marinuoti ilgiau, kad prieskoniai geriau įsigertų.

  • Jei neturite rūkyklos, naudokite orkaitę su grilio funkcija.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įtrinkite šonkaulius barbekiu prieskonių mišiniu. Palikite šaldytuve 1 valandą.

  2. 2

    Sumaišykite visus likusius ingredientus, išskyrus hikorio medieną, dideliame puode ir užvirkite. Virkite, kol sumažės per pusę.

  3. 3

    Įdėkite hikorio medienos gabalus į 120°C rūkyklą. Sudėkite šonkaulius ir kepkite, dažnai tepdami padažu bei keisdami medienos gabalus, apie 5–6 valandas.

  4. 4

    Šonkaulius gausiai patepkite mišiniu ir kepkite ant aukštos ugnies, kol abiejų pusių spalva taps tamsiai ruda.

  5. 5

    Išimkite ir pailsinkite 10 minučių. Patiekite šiltus su likusiu padažu.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Iwatchaltonbrown

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Gyfjonas (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia