Ragaujam.lt
Bazinės indiškas pomidorų padažas su prieskoniais

Bazinės indiškas pomidorų padažas

Tradicinis indiškas pomidorų padažas, puikiai tinkantis su įvairiomis daržovėmis, virtais kiaušiniais, paneer ar vištiena. Dažnai vadinamas „kariu“.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Pomidorai*
5 vnt.
Svogūnas*
1 vnt.
Ghi*
1 šaukštas
Imbiero pasta*
0.5 arbatinio šaukštelio
Česnakas*
5 skiltelės
Čili milteliai*
1 arbatinis šaukštelis
Kalendros milteliai*
0.5 arbatinio šaukštelio
Kmynų milteliai*
0.5 arbatinio šaukštelio
Ciberžolės milteliai*
0.25 arbatinio šaukštelio
Druska*
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti kokosų aliejų vietoj ghi, jei norite veganinio varianto.

  • Šis padažas puikiai tinka su ryžiais arba naan duona.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Kaitinkite ghi keptuvėje ir apkepkite svogūnus, kol jie pradeda ruduoti.

  2. 2

    Įdėkite imbierą, česnaką ir prieskonių miltelius. Gerai išmaišykite.

  3. 3

    Įdėkite pomidorus ir druską pagal skonį. Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Paulcox ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Shashimangu (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia