
Behari kebabas su prieskoniais
Behari kebabas – tradicinis Pakistano patiekalas, gaminamas iš jautienos, avienos ar avienos, marinuotos prieskonių mišinyje ir kepamo ant grilio ar orkaitėje. Skonis puikiai derinasi su ryžiais ar naan duona.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei neturite iešmelių, galite kepti mėsą ant grotelių tiesiai.
Patarimai
Jei neturite iešmelių, galite kepti mėsą ant grotelių tiesiai.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies pakepinkite kmynų, kalendros, pankolio ir garstyčių sėklas, kol jos taps aromatingos. Sumalkite šiuos prieskonius prieskonių malūnėliu arba grūstuvėje.
- 2
Mažame dubenėlyje sumaišykite maltus prieskonius su imbiero pasta, česnako pasta, garam masala, paprika, čili dribsniais, ciberžole, druska, jogurtu, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite.
- 3
Supjaustykite mėsą šašlyko dydžio gabalėliais. Dideliame dubenyje sudėkite jautieną ir užpilkite paruoštu marinatu. Gerai išmaišykite, kad mėsa būtų visur padengta marinatu. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai 4 valandoms arba per naktį.
- 4
Įkaitinkite grilį iki vidutinės aukštos temperatūros. Suverkite marinuotą mėsą ant iešmelių ir kepkite 8–10 minučių, kartais pavartydami, kol mėsa bus iškepusi. Alternatyviai galite kepti orkaitėje 200°C temperatūroje 15–20 minučių.
- 5
Patiekite karštus kebabus su ryžiais arba naan duona ir pasirinktu garnyru. Skanaus!
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Codezem ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Miansari66 (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia