Ragaujam.lt
Jemeniškas sluoksniuotas pyragas Bint as-Sahn su medumi

Bint as-Sahn - Jemeniskas sluoksniuotas pyragas

Bint al-sahn arba Sabayah yra tradicinis Jemenio sluoksniuotas pyragas, tapęs populiariu ir kitose šalyse. Jis gaminamas iš mielinės tešlos, sluoksniuojamas su sviestu ir riešutais, o patiekiamas su medumi.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥10 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Sausos mielės*
1 arbatinis šaukštelis
Vanduo*
3 puodeliai
Pienas*
¼ puodelio
Druska*
1 šaukštas
Cukrus*
1 šaukštas
Augalinis aliejus*
2 šaukštai
Kiaušiniai*
2 vnt.
Balti kvietiniai miltai*
6 puodeliai
Semolina*
2 puodeliai
Margarinas*
½ puodelio
Juodieji kmynai*
2 šaukštai
Sezamo sėklos
pagal skonį
Migdolai
pagal skonį
Pistacijos
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite pistacijų, galite naudoti tik migdolus arba kitus mėgstamus riešutus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite mieles su šiltu vandeniu ir įpilkite šilto pieno. Gerai išmaišykite.

  2. 2

    Į mielių mišinį įpilkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir kiaušinių. Tada sumaišykite su kvietiniais miltais ir semolina, kad gautumėte tešlą. Gerai išminkyti.

  3. 3

    Uždenkite tešlą ir leiskite jai pakilti, kol padvigubės.

  4. 4

    Padalinkite tešlą į gabaliukus ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiekvieną gabalėlį ištempkite ir sulankstykite.

  5. 5

    Iškočiokite tešlą labai plonai, aptepkite margarinu ir pabarstykite riešutais bei prieskoniais. Sukraukite sluoksnius vienas ant kito ir kepkite orkaitėje. Patiekite su medumi.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Davidbena ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Rukn950 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia