Ragaujam.lt
Bulgariška skrandžių sriuba Shkembe Chorba su prieskoniais ir daržovėmis

Bulgariška skrandžių sriuba Shkembe Chorba

Shkembe chorba - tai bulgariška skrandžių sriuba, kuri yra populiarus mėsos patiekalas Bulgarijos virtuvėje. Ši sriuba yra gaminama su skrandžiais, daržovėmis ir prieskoniais, todėl yra labai aromatinga ir soti.

Įvertinkite receptą
🕒65 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Sviestas*
1 šaukštas
Jautienos sultinys*
875 ml
Svogūnas*
1 vnt.
Druska*
1 arb. šaukštelis
Paprika*
1 vnt.
Džiovintas mairūnas*
0.5 arb. šaukštelio
Lauro lapas*
1 vnt.
Miltai*
2 šaukštai
Petražolės*
2 šaukštai
Pomidorų pasta*
180 g
Česnako skiltelė*
1 vnt.
Skrandžiai*
675 g
Kashkaval sūris*
160 ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite, sriubą galite pagardinti šiek tiek aštraus pipiro.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dideliame puode sumaišykite svogūną, papriką ir sviestą. Kepkite, kol daržovės suminkštės.

  2. 2

    Pabarstykite miltus ant svogūnų mišinio, tada įmaišykite pomidorų pastą.

  3. 3

    Skrandžius supjaustykite plonais gabalėliais ir pridėkite prie svogūnų mišinio.

  4. 4

    Supilkite sultinį, pridėkite druską, mairūną ir lauro lapą. Uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių.

  5. 5

    Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Supilkite sriubą į dubenėlius. Maišykite petražoles, česnaką ir sūrį. Pabarstykite ant karštos sriubos ir iškart patiekite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Zornitsa ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Kiril Kapustin (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia