
Bulgariška skrandžių sriuba Shkembe Chorba
Shkembe chorba - tai bulgariška skrandžių sriuba, kuri yra populiarus mėsos patiekalas Bulgarijos virtuvėje. Ši sriuba yra gaminama su skrandžiais, daržovėmis ir prieskoniais, todėl yra labai aromatinga ir soti.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei norite, sriubą galite pagardinti šiek tiek aštraus pipiro.
Patarimai
Jei norite, sriubą galite pagardinti šiek tiek aštraus pipiro.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Dideliame puode sumaišykite svogūną, papriką ir sviestą. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
- 2
Pabarstykite miltus ant svogūnų mišinio, tada įmaišykite pomidorų pastą.
- 3
Skrandžius supjaustykite plonais gabalėliais ir pridėkite prie svogūnų mišinio.
- 4
Supilkite sultinį, pridėkite druską, mairūną ir lauro lapą. Uždenkite ir troškinkite apie 30 minučių.
- 5
Išimkite ir išmeskite lauro lapą. Supilkite sriubą į dubenėlius. Maišykite petražoles, česnaką ir sūrį. Pabarstykite ant karštos sriubos ir iškart patiekite.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Zornitsa ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Kiril Kapustin (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.5
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia