Ragaujam.lt
Cezario salotos su Romaine salotomis ir česnakiniais krekeriais

Cezario salotos su Romaine

Cezario salotos yra klasikinis patiekalas, dažnai patiekiamas Amerikos restoranuose. Šios salotos yra laikomos "salotų karaliumi" dėl savo unikalaus skonio ir paruošimo būdo.

Įvertinkite receptą
🕒10 min
👥2 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Romaine salotos*
1 galva
Alyvuogių aliejus*
50 ml
Jūros druska*
Žiupsnelis
Juodieji pipirai*
Pagal skonį
Raudonojo vyno actas*
Pabarstymui
Vorčesterio padažas*
3 šlakeliai
Kiaušiniai*
2 vnt.
Krekeriai su česnaku*
Patiekimui

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Romaine salotų pjaustymas nesukels jų rudavimo (tai mitas), todėl drąsiai naudokite peilį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Apšlakstykite Romaine salotas 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite.

  2. 2

    Įberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų. Vėl gerai išmaišykite.

  3. 3

    Apšlakstykite raudonojo vyno actu ir vėl sumaišykite.

  4. 4

    Vorčesterio padažą užpilkite ant salotų ir gerai sumaišykite.

  5. 5

    Ant salotų uždėkite kiaušinius ir sumaišykite. Patiekite su česnakiniais krekeriais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 81.77.77.122 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: User Novellina on en.wikipedia (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia