
Chakalaka - Pietų Afrikos daržovių troškinys
Chakalaka yra aštrus Pietų Afrikos daržovių troškinys, gaminamas iš pupelių, paprikų, morkų ir pomidorų. Dažnai patiekiamas kaip garnyras su duona, papu arba mėsa. Šis universalus patiekalas gali būti pritaikomas pagal įvairius regioninius ar asmeninius pomėgius.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Chakalaka dar skanesnis kitą dieną, todėl galite gaminti iš anksto.
Galite pridėti tarkuotų kopūstų ar žaliųjų pupelių daugiau įvairovės.
Patarimai
Chakalaka dar skanesnis kitą dieną, todėl galite gaminti iš anksto.
Galite pridėti tarkuotų kopūstų ar žaliųjų pupelių daugiau įvairovės.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitink aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies.
- 2
Suberkite pjaustytus svogūnus ir kepkite 2–3 minutes, kol jie suminkštės.
- 3
Įmaišykite kario miltelius, čili miltelius ir smulkintas paprikas. Kepkite dar 1 minutę, kol pradės sklisti aromatas.
- 4
Sudėkite pjaustytus pomidorus, tarkuotas morkas ir paprikas. Gerai išmaišykite.
- 5
Įpilkite sultinio kubelį ir vandenį. Uždenkite ir troškinkite 10–15 minučių, kol daržovės taps minkštos. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Bamjos ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: philipp from cape town, south africa (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia