Ragaujam.lt
Chapatai kepamas keptuvėje

Chapatai - Indijos Plokščia Duona

Chapatai yra tradicinė Indijos plokščia duona, puikiai tinkanti su lęšių sriuba ar daržovių kariu. Šis receptas yra veganiškas ir paprastas, pagaminamas iš viso grūdo miltų, vandens ir druskos. Galite pagardinti juos ghee sviestu, jei pageidaujate.

Įvertinkite receptą
🕒30 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Viso grūdo miltai*
3 puodeliai
Druska*
1 arb. šaukštelis
Šiltas vanduo*
pusė puodelio
Ghee
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Chapatai puikiai dera su lęšių sriuba ar daržovių kariu.

  • Jei norite, kepimo metu galite naudoti ghee, kad chapatai būtų dar skanesni.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite miltus ir druską dideliame dubenyje. Po truputį pilkite šiltą vandenį, minkyti tešlą kol ji taps lygi ir minkšta. Po to uždenkite ir leiskite pailsėti bent 5 minutes.

  2. 2

    Padalinkite tešlą į mažus kamuoliukus ir iškočiokite juos į plonus diskelius, šiek tiek storesnius nei džinsinio audinio. Formuodami pabarstykite miltais.

  3. 3

    Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kai ji labai karšta, uždėkite chapati ir spaudykite su mentele arba sausu skudurėliu, kad jis išsipūstų. Apverskite ir kartokite, kol abi pusės lengvai apskrus. Jei norite, aptepkite ghee.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Paulcox ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Claude Renault (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia