Ragaujam.lt
Cholley - avinžirnių karis su pomidorais ir prieskoniais

Cholley - Avinžirnių Karis

Cholley yra populiarus Indijos ir Pakistano patiekalas, pagamintas iš avinžirnių, svogūnų, pomidorų ir prieskonių. Šis patiekalas puikiai tinka su ryžiais arba duona.

Įvertinkite receptą
🕒765 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Avinžirniai*
250g
Vanduo*
500ml
Druska*
pagal skonį
Aliejus*
1 šaukštas
Kalendros sėklos*
1 arbatinis šaukštelis
Kmynai
1 arbatinis šaukštelis
Juodgrūdės sėklos
1 arbatinis šaukštelis
Svogūnas*
1 vnt., pjaustytas
Česnakas*
1 skiltelė, smulkinta
Garam masala*
1 šaukštas
Pomidorai*
2 vidutiniai, smulkinti
Ciberžolė*
2 arbatiniai šaukšteliai
Šviežios kalendros
dekoracijai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Pridėkite kokoso drožlių ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nuplaukite avinžirnius ir užmerkite juos per naktį. Įsitikinkite, kad avinžirniai yra gerai panardinti į vandenį.

  2. 2

    Kitą dieną nusausinkite vandenį, sudėkite avinžirnius į puodą ar greitpuodį. Užpilkite 500 ml šviežio vandens ir druskos pagal skonį, virkite, kol avinžirniai suminkštės.

  3. 3

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir sudėkite kalendros, kmynų ir juodgrūdės sėklas. Kai pradės traškėti, pridėkite svogūnus ir česnakus, kepkite, kol svogūnai tampa permatomi.

  4. 4

    Pridėkite garam masala, pomidorus, ciberžolę ir druską. Įmaišykite virtus avinžirnius, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 15 minučių.

  5. 5

    Pateikite patiekalą dubenyje, papuoškite šviežiomis kalendromis ir patiekite su ryžiais ar duona.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 202.161.4.159 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Simon Law (sfllaw) from Montréal, QC, Canada (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia