
Enčilados su Vištiena ir Aitriojo Pipiro Padažu Meksikietiškai
Autentiškas Meksikos skonis tiesiai į Jūsų virtuvę! Šios pikantiškos enčilados su sultinga vištiena, aitriųjų paprikų padažu ir raudonosiomis pupelėmis nukels į tikrą Lotynų Amerikos skonio kelionę. Puikiai tinka sočiai vakarienei visai šeimai!
Ingredientai
Patiekimui
Gėrimas
* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui
Patarimai
Jei neturite kumino – jo nepakeisite niekuo, nes tai Vidurio Amerikos virtuvei būdingas prieskonis. Žinoma, šiek tiek daugiau pipirų, kaip alternatyva - nepamaišys:)
Patarimai
Jei neturite kumino – jo nepakeisite niekuo, nes tai Vidurio Amerikos virtuvei būdingas prieskonis. Žinoma, šiek tiek daugiau pipirų, kaip alternatyva - nepamaišys:)
Gaminimo instrukcijos
- 1
Vištienos filė nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite. Supjaustykite juostelėmis ir pabarstykite druska, pipirais bei kuminu. Susmulkinkite svogūną ir petražoles – jos suteiks šviežumo užbaigiant gaminimą.
- 2
Tortilijas pašildykite keptuvėjes ir laikykite šiltai orkiatėje ant mažos ugnies (nelaikykie per ilgai, nes tortilijos išdžius ir sukietės, taps per daug traškios). Keptuvėje su aliejumi iškepkite vištienos juosteles. Užteks 3-4 minutes pamaišant, kol jos gražiai apskrus.
- 3
Nuplaukite pupeles (per koštuvą). Pupeles pašildykite puode. Susmulkinkite salotas ir nu sumaišykite jas dubenyje su salotomis ir atidėkite (laikykite šiltai) – tai bus enčiladų įdaras.
- 4
Ant kiekvienos tortilijos dėkite vištienos, pupelių ir salotų įdarą. Užpilkite aitriojo pipiro padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir petražolėmis. Sudėkite į skardą ir pašildykite orkaitėje, kol sūris išsilydys.