
Prancūziški ėrienos pjausniai su artišokais ir česnaku
Nustebink save ir draugus šiuo elegantišku prancūzišku ėrienos pjausnių receptu! Minkšta ėriena, kepama kartu su aromatingais artišokais, česnakais ir citrina, o tada pagardinama baltuoju vynu. Tobulas pasirinkimas šventiniams pietums ar romantiškai vakarienei. Tai tikrai nustebins gomurį ir pakylės nuotaiką!
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Gaminimo instrukcijos
- 1
Pirmiausia, artišokus supjaustyk mažesniais gabalėliais. Česnako skilteles nulupk ir smulkiai sukapok.
- 2
Didelėje keptuvėje įkaitink alyvuogių aliejų. Įdėk ėrienos pjausnius ir atsargiai kepk apie 1 minutę, kol gražiai apskrus. Apverstus pjausnius pagardink druska ir pipirais. Šalia sudėk supjaustytus artišokus ir smulkintą česnaką. Viską kepk apie 3-4 minutes, vis pamaišydamas, kol artišokai gražiai apskrus. Jei prireiks, įpilk dar šiek tiek aliejaus.
- 3
Į keptuvę supilk likusį aliejų (jei reikia), baltąjį vyną, daržovių sultinį ir citrinos sultis. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir leiskite troškintis apie 5 minutes, kol skysčio kiekis sumažės. Svarbu, kad skoniai susijungtų!
- 4
Patiekalą sudėkite į lėkštę. Prieš patiekiant, puoškite šviežiais rozmarinų šakelėmis. Prie ėrienos labai tinka raudonas, sausas vynas, pavyzdžiui, iš Medoko (Médoc) regiono. Skanaus!