Ragaujam.lt
Elegantiški prancūziški ėrienos pjausniai su artišokais ir česnakais

Prancūziški ėrienos pjausniai su artišokais ir česnaku

Nustebink save ir draugus šiuo elegantišku prancūzišku ėrienos pjausnių receptu! Minkšta ėriena, kepama kartu su aromatingais artišokais, česnakais ir citrina, o tada pagardinama baltuoju vynu. Tobulas pasirinkimas šventiniams pietums ar romantiškai vakarienei. Tai tikrai nustebins gomurį ir pakylės nuotaiką!

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Ėrienos pjausniai (maži)*
12 vnt.
Marinuoti artišokai*
4 vnt.
Česnako skiltelės*
5 vnt.
Alyvuogių aliejus*
4 valg. š.
Baltojo sauso vyno*
150 ml
Daržovių sultinys*
150 ml
Citrinų sultys*
100 ml
Druskos ir juodųjų pipirų*
pagal skonį
Šviežių rozmarinų šakelės
papuošimui

* Pagrindiniai ingredientai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pirmiausia, artišokus supjaustyk mažesniais gabalėliais. Česnako skilteles nulupk ir smulkiai sukapok.

  2. 2

    Didelėje keptuvėje įkaitink alyvuogių aliejų. Įdėk ėrienos pjausnius ir atsargiai kepk apie 1 minutę, kol gražiai apskrus. Apverstus pjausnius pagardink druska ir pipirais. Šalia sudėk supjaustytus artišokus ir smulkintą česnaką. Viską kepk apie 3-4 minutes, vis pamaišydamas, kol artišokai gražiai apskrus. Jei prireiks, įpilk dar šiek tiek aliejaus.

  3. 3

    Į keptuvę supilk likusį aliejų (jei reikia), baltąjį vyną, daržovių sultinį ir citrinos sultis. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir leiskite troškintis apie 5 minutes, kol skysčio kiekis sumažės. Svarbu, kad skoniai susijungtų!

  4. 4

    Patiekalą sudėkite į lėkštę. Prieš patiekiant, puoškite šviežiais rozmarinų šakelėmis. Prie ėrienos labai tinka raudonas, sausas vynas, pavyzdžiui, iš Medoko (Médoc) regiono. Skanaus!