Ragaujam.lt
Filipiniška šokoladinė ryžių košė Champorado dubenyje

Filipiniška šokoladinė ryžių košė Champorado

Champorado – tai šokoladinė košė, labai mėgstama filipiniečių, ypač šaltu oru. Šis patiekalas puikiai sušildo ir suteikia energijos.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Glitnūs ryžiai*
500g
Vanduo*
2-3 litrai
Baltasis cukrus*
500g
Kakavos milteliai*
2 šaukštai
Kondensuotas pienas*
1 skardinė (340ml)

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Champorado puikiai dera su sūdytomis žuvimis, jei norite kontrastingo skonio.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Du kartus praplaukite ryžius po tekančiu vandeniu. Tai padės pašalinti perteklinį krakmolą.

  2. 2

    Puode sumaišykite ryžius ir vandenį. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.

  3. 3

    Atidenkite puodą ir įmaišykite cukrų bei kakavos miltelius. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulų.

  4. 4

    Sumažinkite ugnį ir troškinkite košę, retkarčiais maišydami, kol ryžiai suminkštės ir košė taps tiršta.

  5. 5

    Įmaišykite kondensuotą pieną ir patiekite karštą. Skanaus!

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Jay Bolero ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Josh James from Imus, Philippines (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia