
Įdaryti baravykai su špinatais, kiauliena ir čederio sūriu
Įdaryti baravykai – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį lengva paruošti namuose. Švelnūs špinatai, sultinga kiauliena, aromatingas čederio sūris ir traškūs duonos trupiniai susilieja į tobulą skonį. Šie grybai gali būti patiekti tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsos ar žuvies.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Išvirtus špinatus gerai nusunkite, kitaip įdaras bus pernelyg skystas.
Įdaryti baravykai puikiai tinka kaip vegetariško patiekalo pagrindas – tiesiog praleiskite kiaulieną ir įdarą papildykite daugiau špinatų ar kitomis daržovėmis.
Įdaryti baravykai puikiai tinka prie mėsos patiekalų, švenčių stalui ar kaip lengva, bet įspūdinga vakarienė.
Patarimai
Išvirtus špinatus gerai nusunkite, kitaip įdaras bus pernelyg skystas.
Įdaryti baravykai puikiai tinka kaip vegetariško patiekalo pagrindas – tiesiog praleiskite kiaulieną ir įdarą papildykite daugiau špinatų ar kitomis daržovėmis.
Įdaryti baravykai puikiai tinka prie mėsos patiekalų, švenčių stalui ar kaip lengva, bet įspūdinga vakarienė.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 190° C. Ištepkite sviestu kepimo indą. Tai užtikrins, kad baravykai neprilips ir išlaikys gražią formą.
- 2
Nuplaukite, bet nenusausinkite špinatus. Sumeskite į puodą ir, kartais pamaišydami, virkite, kol suminkštės. Tai suteiks įdarui sodrų skonį.
- 3
Susemkite špinatus kiaurasamčiu, nusunkite kuo daugiau skysčio ir smulkiai supjaustykite. Išpjaukite grybų kotelius ir juos smulkiai sukapokite – taip gausite papildomo skonio.
- 4
Ištirpdykite keptuvėje sviestą ir maždaug 5 minutes pakepinkite kiaulieną, svogūną ir grybus. Įmaišykite špinatus, kepkite dar minutę ar dvi. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Šis mišinys bus sodrus ir aromatingas.
- 5
Patepkite grybų kepurėles ištirpdytu sviestu ir sudėkite jas vienu sluoksniu į kepimo indą. Tokiu būdu jos tolygiai iškeps ir išlaikys formą.
- 6
Įdarykite grybų kepurėles špinatų mišiniu. Sumaišykite tarkuotą čederio sūrį su duonos trupiniais ir apibarstykite grybų viršų. Kepkite apie 20 minučių, kol baravykai suminkštės ir sūris gražiai apskrus.
- 7
Patiekite šiltus, papuoštus šviežiomis petražolėmis.