Ragaujam.lt
Įdaryti baravykai su špinatais ir čederio sūriu

Įdaryti baravykai su špinatais, kiauliena ir čederio sūriu

Įdaryti baravykai – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kurį lengva paruošti namuose. Švelnūs špinatai, sultinga kiauliena, aromatingas čederio sūris ir traškūs duonos trupiniai susilieja į tobulą skonį. Šie grybai gali būti patiekti tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie mėsos ar žuvies.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊vidutinis

Ingredientai

Špinatai be stiebelių*
300 g
Vidutinio dydžio grybų kepurėlės (bet kokių)*
400 g
Sviestas*
2 šaukštai
Smulkiai supjaustyta kiauliena*
100 g
Svogūnas*
1 mažo
Grietinėlė*
5 šaukštai
Čederio sūris*
100 g
Šviežos duonos trupiniai*
pabarstymui
Druska ir malti juodieji pipirai*
pagal skonį
Šviežios petražolės
papuošimui

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Išvirtus špinatus gerai nusunkite, kitaip įdaras bus pernelyg skystas.

  • Įdaryti baravykai puikiai tinka kaip vegetariško patiekalo pagrindas – tiesiog praleiskite kiaulieną ir įdarą papildykite daugiau špinatų ar kitomis daržovėmis.

  • Įdaryti baravykai puikiai tinka prie mėsos patiekalų, švenčių stalui ar kaip lengva, bet įspūdinga vakarienė.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 190° C. Ištepkite sviestu kepimo indą. Tai užtikrins, kad baravykai neprilips ir išlaikys gražią formą.

  2. 2

    Nuplaukite, bet nenusausinkite špinatus. Sumeskite į puodą ir, kartais pamaišydami, virkite, kol suminkštės. Tai suteiks įdarui sodrų skonį.

  3. 3

    Susemkite špinatus kiaurasamčiu, nusunkite kuo daugiau skysčio ir smulkiai supjaustykite. Išpjaukite grybų kotelius ir juos smulkiai sukapokite – taip gausite papildomo skonio.

  4. 4

    Ištirpdykite keptuvėje sviestą ir maždaug 5 minutes pakepinkite kiaulieną, svogūną ir grybus. Įmaišykite špinatus, kepkite dar minutę ar dvi. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Šis mišinys bus sodrus ir aromatingas.

  5. 5

    Patepkite grybų kepurėles ištirpdytu sviestu ir sudėkite jas vienu sluoksniu į kepimo indą. Tokiu būdu jos tolygiai iškeps ir išlaikys formą.

  6. 6

    Įdarykite grybų kepurėles špinatų mišiniu. Sumaišykite tarkuotą čederio sūrį su duonos trupiniais ir apibarstykite grybų viršų. Kepkite apie 20 minučių, kol baravykai suminkštės ir sūris gražiai apskrus.

  7. 7

    Patiekite šiltus, papuoštus šviežiomis petražolėmis.