
Kepti moliuskai su česnaku
Šviežių prieskonių mišinys, kaip raudonėlis, bazilikas ir plačialapė petražolė, puikiai tinka šiam patiekalui.
Ingredientai
Papuošimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Papuošimui
Patarimai
Bazilikas ir petražolė - puikus prieskonių mišinys šiam patiekalui.
Patarimai
Bazilikas ir petražolė - puikus prieskonių mišinys šiam patiekalui.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Po šaltu vandeniu išplaukite moliuskus. Ataugas nuimkite, o atvirus išmeskite. Į didelį puodą su vynu sudėkite moliuskus. Uždengę virkite 5-8 min. ant stiprios ugnies, retkarčiais pakratydami, kol atsiveria.
- 2
Nusunkite ir nuovirą pasilikite. Užsidarusius išmeskite. Atvėsinę nuimkite kiekvienos kriauklės viršutinę pusę ir išmeskite. Jei kriauklė išvirus liko užsidariusi - išmeskite!
- 3
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepkite česnakus iki suminkštėjimo. Įdėkite česnakus ir kepkite 2 min. Užberkite džiūvėsėlius, kepkite iki parusvėjimo. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite žoles. Įpilkite truputį nuoviro, druską ir pipirus.
- 4
Moliuskus užpildykite džiūvėsėlių mišiniu ir išdėstykite kepimo skardoje. Sutarkuotu parmezanu apibarstykite.
- 5
Ant karštų grotelių kepkite apie 2 min., kol viršus pagels. Likusius kepkite taip pat. Baziliko ir petražolių lapeliais papuoškite ir karštus patiekite.