Ragaujam.lt
Kepti moliuskai su česnaku

Kepti moliuskai su česnaku

Šviežių prieskonių mišinys, kaip raudonėlis, bazilikas ir plačialapė petražolė, puikiai tinka šiam patiekalui.

Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Moliuskų*
1,5 kg
Sauso baltojo vyno*
150 ml
Sviesto*
50 g
Česnakai*
4 vnt
Batono džiūvėsėlių*
80 g
Baziliko*
2 šaukštai
Petražolių*
2 šaukštai
Parmezano sūrio*
50 g
Druskos ir maltų juodųjų pipirų*
pagal skonį

Papuošimui

Šviežių baziliko lapelių*
keletas

* Pagrindiniai ingredientai
* Papuošimui

Patarimai

  • Bazilikas ir petražolė - puikus prieskonių mišinys šiam patiekalui.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Po šaltu vandeniu išplaukite moliuskus. Ataugas nuimkite, o atvirus išmeskite. Į didelį puodą su vynu sudėkite moliuskus. Uždengę virkite 5-8 min. ant stiprios ugnies, retkarčiais pakratydami, kol atsiveria.

  2. 2

    Nusunkite ir nuovirą pasilikite. Užsidarusius išmeskite. Atvėsinę nuimkite kiekvienos kriauklės viršutinę pusę ir išmeskite. Jei kriauklė išvirus liko užsidariusi - išmeskite!

  3. 3

    Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepkite česnakus iki suminkštėjimo. Įdėkite česnakus ir kepkite 2 min. Užberkite džiūvėsėlius, kepkite iki parusvėjimo. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite žoles. Įpilkite truputį nuoviro, druską ir pipirus.

  4. 4

    Moliuskus užpildykite džiūvėsėlių mišiniu ir išdėstykite kepimo skardoje. Sutarkuotu parmezanu apibarstykite.

  5. 5

    Ant karštų grotelių kepkite apie 2 min., kol viršus pagels. Likusius kepkite taip pat. Baziliko ir petražolių lapeliais papuoškite ir karštus patiekite.