
Jautienos širdis ant šašlykų (Anticuchos)
Anticuchos - tai peruietiškas patiekalas, gaminamas iš ant grilio keptos širdies mėsos. Šis skanėstas dažnai patiekiamas su kukurūzais ir virtomis bulvėmis. Jei nenorite naudoti širdies, galite pasirinkti kitą raudonos mėsos gabalą.
Ingredientai
Patiekimui
Padažui
* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui
Patarimai
Norint autentiško skonio, stenkitės naudoti ačiotę kaip prieskonį.
Šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ir ryžiais.
Patarimai
Norint autentiško skonio, stenkitės naudoti ačiotę kaip prieskonį.
Šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ir ryžiais.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus širdį, dubenyje. Gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisas marinatas.
- 2
Išvalykite širdį, pašalinkite visus riebalus ir supjaustykite į vienodo dydžio gabalėlius. Įdėkite širdies gabaliukus į marinatą ir palikite marinuotis apie 10 valandų arba per naktį.
- 3
Pamarinuotus širdies gabaliukus suverkite ant iešmų. Galite pridėti ir kitų ingredientų, pavyzdžiui, paprikų ar kukurūzų.
- 4
Kepkite šašlykus ant grilio, nuolat vartydami ir aptepę marinatu. Kai mėsa iškeps, išimkite iš grilio ir patiekite.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Conce~enwikibooks ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Xauxa (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia