Ragaujam.lt
Juodasis miško tortas su šokoladu ir vyšnių įdaru

Juodasis miško tortas

Juodasis miško tortas – tai klasikinis vokiečių desertas, žinomas dėl savo turtingo šokoladinio skonio ir vyšnių įdaro. Šis tortas yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms.

Įvertinkite receptą
🕒90 min
👥12 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Šokolado trupiniai*
300g
Cukrus*
150g
Sviestas*
180g
Šokoladas*
210g
Kiaušiniai*
3 vnt.
Vanilės ekstraktas*
1 arbatinis šaukštelis
Druska*
1/4 arbatinio šaukštelio
Miltai*
150g
Vyšnių uogienė*
600g
Grietinėlė*
1 šaukštas

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti ir šviežias vyšnias vietoj uogienės.

  • Tortas geriausiai skanus, kai jis šiek tiek atšaldytas.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Sumaišykite šokolado trupinius su cukrumi ir sviestu mažame dubenėlyje.

  2. 2

    Įspauskite mišinį į 30 cm skersmens tartos formą, kurios dugnas nuimamas. Kepkite 8-10 minučių arba kol lengvai paruduos.

  3. 3

    Ištirpinkite sviestą ir šokoladą mikrobangų krosnelėje, maišykite, kol masė taps lygi.

  4. 4

    Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, vanile ir druska apie 4 minutes, kol masė taps puri.

  5. 5

    Įmaišykite šokolado mišinį ir miltus. Supilkite į formą ir tolygiai paskirstykite.

  6. 6

    Kepkite 25-30 minučių arba kol įdurtas dantų krapštukas išeis sausas. Atvėsinkite ant grotelių.

  7. 7

    Užtepkite vyšnių uogienę ant pyrago. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle ir užlašinkite ant viršaus. Atšaldykite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Mike Hayes ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Jmoellenhoff (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia