
Juodojo miško tortas - šokoladinis pyragas su vyšniomis
Juodojo miško tortas - tai gardus šokoladinis pyragas su vyšnių akcentu, kilęs iš Vokietijos. Šis tortas puikiai tiks desertui ir nudžiugins visus šokolado mėgėjus.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei neturite brendžio, galite naudoti vyšnių sultis.
Vietoj airiško sviesto galite naudoti kitą sviestą ar aliejų.
Patarimai
Jei neturite brendžio, galite naudoti vyšnių sultis.
Vietoj airiško sviesto galite naudoti kitą sviestą ar aliejų.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sviestą ir cukrų gerai išmaišykite. Ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite į sviesto mišinį. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite.
- 2
Persijokite miltus, druską ir cinamoną kartu. Sausus ingredientus lengvai įmaišykite į skystus, tada įpilkite grietinės ir kavos.
- 3
Mišinį supilkite į paruoštą 23 cm apvalią formą ir kepkite 1 valandą ir 25 minutes. Atvėsinkite ant grotelių.
- 4
Išplakite grietinėlę, iki susidaro standžios putos. Pusę vyšnių išimkite iš kauliukų ir padėkite ant grietinėlės.
- 5
Tortą horizontaliai perpjaukite į tris sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį aptepkite grietinėle, vyšniomis ir džemu. Viršutinį sluoksnį papuoškite tarkuotu šokoladu ir vyšniomis.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 70.246.252.241 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Mikelo (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia