Ragaujam.lt
Juoduogių avižiniai batoneliai be glitimo

Juoduogių avižiniai batoneliai be glitimo

Šie be glitimo, veganiški juoduogių avižiniai batoneliai puikiai tinka pusryčiams. Jie yra sveikas ir skanus pasirinkimas kiekvienai dienai.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥12 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Avižos*
3 puodeliai
Migdolų miltai*
1 puodelis
Druska
Žiupsnelis
Kokosų aliejus*
½ puodelio
Rudas cukrus*
½ puodelio
Medus*
¼ puodelio
Vanilės ekstraktas*
1 arbatinis šaukštelis
Cinamonas
¼ arbatinio šaukštelio
Migdolų sviestas*
2 arbatiniai šaukšteliai
Šviežios juoduogės*
2 pintos
Cukrus
2 šaukštai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite, galite pakeisti juoduoges kitomis mėgstamomis uogomis.

  • Batonėliai puikiai tinka kaip sveikas užkandis ar pusryčiai.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Išklokite kepimo formą pergamentiniu popieriumi.

  2. 2

    Sumaišykite avižas, migdolų miltus ir druską dideliame dubenyje. Įpilkite ištirpintą kokosų aliejų, ruda cukrų, medų ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.

  3. 3

    Pusę mišinį supilkite į paruoštą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus uždėkite juoduoges ir pabarstykite cukrumi. Uždenkite likusiu mišiniu ir švelniai prispauskite.

  4. 4

    Kepkite orkaitėje apie 25 minutes, kol batonėliai taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustymą.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: NMaia ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Simmer + Sauce (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia