Ragaujam.lt
Kalzonas su sūriu ir dešra, patiekiamas su marinara padažu

Kalzonas su Sūriu ir Dešra

Kalzonas – tai populiarus itališkas patiekalas, kuris primena picos pyragą. Šis receptas sujungia rikotą, mocarelą ir mėgstamus mėsos priedus, kad sukurtų skanų ir sotų užkandį.

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Rikotos sūris*
240 ml
Mocarelos sūris*
240 ml
Dešra
115 g
Raudonėlis*
10 ml
Picos tešla*
1 pakelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite rikotos, ją galite pakeisti varške, suteikdami kitokį skonį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Tai užtikrins, kad kalzonas iškeptų tolygiai.

  2. 2

    Sumaišykite rikotos sūrį, mocarelą, dešrą ir raudonėlį. Tai bus kalzono įdaras, kuris suteiks skonį ir sultingumą.

  3. 3

    Ant kepimo popieriaus iškočiokite picos tešlą, kad būtų lengviau ją perlenkti.

  4. 4

    Šaukštu dėkite sūrio mišinį į tešlos centrą. Tai bus pagrindinis kalzono skanumas.

  5. 5

    Šiek tiek sudrėkinkite tešlos kraštus ir perlenkite ją per pusę. Kraštus užspauskite šakute, kad įdaras neišbėgtų.

  6. 6

    Kepkite orkaitėje, kol kalzonas taps auksinės rudos spalvos, apie 10–12 minučių.

  7. 7

    Patiekite su mėgstamu marinara padažu. Puikus būdas sustiprinti kalzono skonį.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Bob2 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Glum~commonswiki (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia