Ragaujam.lt
Kalėdinis pudingas su brendžiu ir džiovintais vaisiais, uždegtas brendžiu

Kalėdinis pudingas su brendžiu ir džiovintais vaisiais

Kalėdinis pudingas - tai tradicinis britų desertas, populiarus švenčių laikotarpiu. Šis receptas su brendžiu ir džiovintais vaisiais suteikia pudingui ypatingo skonio.

Įvertinkite receptą
🕒600 min
👥8 porcijos
📊sunkus

Ingredientai

Savaime kylantys miltai*
100g
Razinos*
250g
Serbentai*
250g
Obuolys*
1 mažas
Apelsinas*
1 vienetas (žievelė ir sultys)
Citrina*
1 vienetas (žievelė ir sultys)
Sviestas*
75g
Muscovado cukrus*
100g
Kiaušiniai*
2 dideli
Džiūvėsiai*
40g
Migdolai*
40g
Brendis*
3 šaukštai
Brendžio sviestas
350g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti romą ar šeri vietoj brendžio, kad suteiktumėte pudingui kitokį skonį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite razinas, serbentus, ir obuolį su citrinos ir apelsino žievelėmis bei sultimis. Palikite valandai, kad skoniai susijungtų.

  2. 2

    Sviestą ir cukrų išplakite iki purumo. Pamažu įplakite kiaušinius.

  3. 3

    Sijokite miltus ir po truputį įmaišykite į sviesto ir cukraus mišinį kartu su džiūvėsiais ir migdolais. Pridėkite vaisių mišinį.

  4. 4

    Gerai sutepkite pudingo formą sviestu ir įdėkite kepimo popierių dugne. Supilkite tešlą, uždenkite kepimo popieriumi ir folija, palikdami vietos pudingo kilimui. Virkite 8 valandas ant garų arba 7 valandas verdančiame vandenyje.

  5. 5

    Atvėsinkite pudingą 1–2 valandoms. Pakeiskite popierių ir foliją, laikykite vėsioje vietoje. Patiekimas: šildykite 2 valandas, užpilkite pašildytu brendžiu ir uždekite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Jamzze ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Matt Riggott from Edinburgh, Scotland (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia