Ragaujam.lt
Kantoniškai traški kepta vištiena su krevetės traškučiais

Kantoniškai traški kepta vištiena

Kantoniškai traški kepta vištiena - tai ypatingas Honkongo ir Kantono virtuvės patiekalas. Vištiena pošinta prieskoniuose, padengta saldžiu sirupu ir galiausiai giliai kepta, kad būtų traški išorė. Šis receptas padės jums sukurti autentišką Kantono skonį savo namuose.

Įvertinkite receptą
🕒80 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Druska*
1 valg. šaukštas
Sichuano pipirai*
3 valg. šaukštai
Ajinomoto prieskonis*
1 valg. šaukštas
Vištiena*
1 nedidelė
Penkių prieskonių milteliai*
2 valg. šaukštai
Imbieras*
3 gabalėliai
Svogūnų laiškai*
2 vnt.
Vanduo*
pakankamai vištienai pošinti
Actas*
3 valg. šaukštai
Cukrus*
¼ puodelio
Alyvuogių aliejus*
4 puodeliai (arba pakankamai giluminiam kepimui)
Krevetės traškučiai
pagal skonį

Patiekimui

Pipirų druska
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui

Patarimai

  • Pošintis yra ne tas pats, kas virimas, nes temperatūra yra žemesnė, apie 71–82 °C, o ne 100 °C.

  • Odos džiovinimas svarbus, nes padeda sirupui prilipti ir suteikia traškumo.

  • Aliejaus temperatūra svarbi, kad suteiktų rudą spalvą odai.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Į nedidelę keptuvę dėkite druską ir Sichuano pipirus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol pradės šiek tiek rūkti.

  2. 2

    Nuimkite nuo ugnies ir gerai sutrinkite grūstuvu arba su voleliu. Pridėkite ajinomoto ir gerai sumaišykite.

  3. 3

    Nuvalykite ir nuplaukite vištieną, pašalindami vidurius. Į puodą įpilkite pakankamai vandens, kad apsemtų vištieną, ir užvirkite.

  4. 4

    Į vandens puodą dėkite penkių prieskonių miltelius, imbierą ir svogūnų laiškus, suvyniotus į audeklą. Troškinkite 15 minučių, tada dėkite vištieną, sumažinkite ugnį ir švelniai pošinkite 20 minučių.

  5. 5

    Kai vištiena bus paruošta, išimkite iš vandens ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, leiskite šiek tiek išdžiūti.

  6. 6

    Į puodą įpilkite actą ir cukrų, kaitinkite, kol ištirps ir susidarys sirupas.

  7. 7

    Visą vištieną iš vidaus ir išorės padengti sirupu. Leiskite džiūti vėjyje, kol bus visiškai sausa.

  8. 8

    Įkaitinkite aliejų giluminėje keptuvėje iki 175°C. Giluminėje keptuvėje kepkite vištieną apie 10 minučių iš kiekvienos pusės, kol taps ruda ir traški.

  9. 9

    Išimkite vištieną iš aliejaus ir supjaustykite mėsos kapokliu į 1 x 2 colių gabalėlius.

  10. 10

    Kai vištiena bus paruošta, kepkite krevetės traškučius giluminėje keptuvėje. Pabarstykite juos šiek tiek druskos.

  11. 11

    Patiekite vištieną, puoštą krevetės traškučiais, su pipirų druska mažame indelyje šalia.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Ll1324 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: tissue_fleur (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia