Ragaujam.lt
Amerikietiškos kapotos salotos su šviežiomis daržovėmis ir feta

Amerikietiškos Kapotos Salotos: Šviežumo ir Skonio Harmonija

Atraskite gaivų amerikietiškų kapotų salotų skonį! Spalvingas daržovių mišinys, aromatingas padažas ir puikiai subalansuotos proporcijos – tai puikus pasirinkimas vasaros vakarienei ar šalia mėsos patiekalų.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥6 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Saldžioji paprika*
2 vnt.
Aitrioji paprika*
1 vnt.
Raudonasis svogūnas*
1.5 vnt.
Pomidorai*
5-6 vnt.
Agurkas*
2 vnt.
Feta*
300 g
Gūžinės salotos*
3 vnt.
Mėtos, baziliko ar pan. žolelių mišinių*
2 saujos
Garstyčios*
2 valg. š.
Baltasis vyno actas*
3 valg. š.
Alyvuogių aliejus*
8 valg. š.
Druska*
pagal skonį
Juodieji pipirai*
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Skonio paslaptis – kruopštus ingredientų kapojimas. Naudokite tik šviežias daržoves – tai garantuos traškumą ir puikų skonį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Išimkite sėklas iš paprikų, nuplaukite visus daržoves ir žoleles, nusausinkite. Pasiruoškite didelę pjaustymo lentą ir tinkamą peilį ar 'mezzaluna' kapoklę.

  2. 2

    Smulkiai supjaustykite svogūną ir aitriąją papriką. Likusius ingredientus pjaustykite maždaug 1 cm dydžio gabalėliais, kad būtų lengva juos sumaišyti.

  3. 3

    Kapotų ingredientų centre padarykite vietos, sudėkite garstyčias, įpilkite acto ir alyvuogių aliejaus, maišykite. Paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį.

  4. 4

    Viską sumaišykite ir patiekite iš karto, kol salotos dar šviežios ir traškios. Apibarstykite smulkinta feta ir užšlakstykite pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi. Viskas! Puikus garnyras ar vegetariškas pagrindinis patiekalas.