
Karštos pomidorų ir mozzarelos salotos
Viduržemio regiono užkandis. Greitas ir lengvas.
Įvertinkite receptą
🕒15 min
👥4 porcijos
📊lengvas
Ingredientai
Prinokusių pomidorų*
500 g
Mozzarelos sūrio*
225 g
Raudonas svogūnas*
1 vnt
Džiovintų pomidorų aliejuje*
~6 gabalėliai
Alyvuogių aliejaus*
5 šaukštai
Raudono vyno acto*
1 šaukštas
Dižono garstyčių*
pusė šaukštelio
Bazilikai*
1 šaukštas
Petražolės*
1 šaukštas
Raudonėliai*
1 šaukštas
česnakai*
1 šaukštas
Druskos ir maltų juodųjų pipirų*
pagal skonį
Papuošimui
Šviežių prieskonių
pagal skonį
* Pagrindiniai ingredientai
* Papuošimui
Patarimai
Galima pagaminti iš anksto ir prieš patiekiant pašildyti. Labai tinka su šviežia duona ar bageto griežinėliais.
Patarimai
Galima pagaminti iš anksto ir prieš patiekiant pašildyti. Labai tinka su šviežia duona ar bageto griežinėliais.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sudėkite supjaustytus pomidorus ir mozarelą ratais į karščiui atsparias lėkštes. Apibarstykite svogūnais ir džiovintais pomidorais. Sumaišykite aliejų, actą, garstyčias, supjaustytus prieskonius ir druską. Užpilkite ant salotų.
- 2
Padėkite salotas ant įkaitintų kepimo grotelių 4-5 minutėms, kol mozarela pradės lydytis. Gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais. Salotas galite patiekti, papuoštas prieskoniniais žalumynais.