Ragaujam.lt
Karštos pomidorų ir mozzarelos salotos

Karštos pomidorų ir mozzarelos salotos

Viduržemio regiono užkandis. Greitas ir lengvas.

Įvertinkite receptą
🕒15 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Prinokusių pomidorų*
500 g
Mozzarelos sūrio*
225 g
Raudonas svogūnas*
1 vnt
Džiovintų pomidorų aliejuje*
~6 gabalėliai
Alyvuogių aliejaus*
5 šaukštai
Raudono vyno acto*
1 šaukštas
Dižono garstyčių*
pusė šaukštelio
Bazilikai*
1 šaukštas
Petražolės*
1 šaukštas
Raudonėliai*
1 šaukštas
česnakai*
1 šaukštas
Druskos ir maltų juodųjų pipirų*
pagal skonį

Papuošimui

Šviežių prieskonių
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Papuošimui

Patarimai

  • Galima pagaminti iš anksto ir prieš patiekiant pašildyti. Labai tinka su šviežia duona ar bageto griežinėliais.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sudėkite supjaustytus pomidorus ir mozarelą ratais į karščiui atsparias lėkštes. Apibarstykite svogūnais ir džiovintais pomidorais. Sumaišykite aliejų, actą, garstyčias, supjaustytus prieskonius ir druską. Užpilkite ant salotų.

  2. 2

    Padėkite salotas ant įkaitintų kepimo grotelių 4-5 minutėms, kol mozarela pradės lydytis. Gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais. Salotas galite patiekti, papuoštas prieskoniniais žalumynais.