
Traški Tailandietiška vištiena su anakardžių riešutais ir saldžiuoju čili padažu
Pasinerk į egzotiškų skonių kelionę su šia nuostabia tailandietiška vištiena! Minkšta vištienos filė, apkeptos anakardžių riešutų traškumas ir saldus čili padažas sukuria nepakartojamą derinį. Tai lengvai pagaminamas, aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis greitai ir skaniai vakarienei su ryžiais.
Ingredientai
Garnyrui
Užpilui
* Pagrindiniai ingredientai
* Garnyrui
Gaminimo instrukcijos
- 1
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, ryžių vyną, kiaušinio baltymą, druską ir pipirus. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite juos į marinatą ir palikite bent 30 minučių. Smulkiai supjaustykite salierą. Imbierą ir česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- 2
Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus keptuvėje ir pakepinkite anakardžių riešutus, kol gražiai paruduos ir sutraškės. Tuomet išimkite juos iš keptuvės. supilkite likusį aliejų ir apkepkite marinuotą vištieną, kol gražiai apskrus. Sudėkite į lėkštę.
- 3
Į keptuvę supilkite likusį aliejų ir 2 minutes pakepinkite smulkintą salierą su imbieru ir česnaku, kol suminkštės ir pakvips.
- 4
Marinatu (likusiu nuo vištienos) ir krakmolu sumaišykite su vištienos sultiniu ir grietinėle. Viską supilkite į keptuvę, sudėkite apkeptą vištieną, anakardžius. Patiekalą pagardinkite sojų ar saldžiu čili padažu. Su ryžiais galite patiekti gazuotu vandeniu skiesto baltojo vyno su citrina.