Ragaujam.lt
Kopūstų kimči su korėjietiškais prieskoniais, patiekti inde

Kopūstų kimči su korėjietiškais prieskoniais

Kimči yra tradicinis korėjietiškas patiekalas, kuriame marinuoti daržovės kaip pekino kopūstas ir korėjietiški ridikėliai. Šis receptas parodys, kaip paruošti klasikinį pekino kopūstų kimči su čili, aekjeot ir kitais aromatingais ingredientais.

Įvertinkite receptą
🕒480 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Pekino kopūstas*
1 vnt.
Jūros druska*
½ puodelio
Vanduo*
1 puodelis
Česnakas*
2 šaukštai
Imbieras*
1 arbatinis šaukštelis
Gochugaru*
½ puodelio
Druska*
2 arbatiniai šaukšteliai
Cukrus*
1 šaukštas
Aekjeot*
ketvirtis puodelio
Svogūnas*
pusė vnt.
Morka*
pusė vnt.
Korėjietiškas ridikėlis*
pusė vnt.
Žalieji svogūnėliai*
4 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Korėjietiškus ridikėlius galite pakeisti daikonu arba mažais europiniais ridikėliais.

  • Aekjeot galite pakeisti saeujeot arba visiškai atsisakyti jūros gėrybių, pridedant daugiau druskos.

  • Eksperimentuokite su prieskoniais - galite pridėti azijietiškų kriaušių ar mandarinų.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pekino kopūstą perpjaukite į keturias dalis, nuplaukite ir nusausinkite.

  2. 2

    Sumaišykite jūros druską su vandeniu. Įmerkite kopūstus į druskos tirpalą, kad gerai įsigertų.

  3. 3

    Sudėkite kopūstus į indą ir užpilkite likusiu druskos tirpalu. Palikite bent 6-8 valandoms arba per naktį, kol kopūstai taps minkšti.

  4. 4

    Sumaišykite gochugaru, druską, cukrų, aekjeot, česnaką ir imbierą. Įmaišykite svogūną, morką, ridikėlį ir žaliuosius svogūnėlius.

  5. 5

    Kiekvieną kopūsto sluoksnį užpildykite gautu mišiniu. Pabandykite sulenkti kopūstą per pusę ir apvyniokite išoriniais lapais.

  6. 6

    Sudėkite kopūstus į sandarų indą ir palikite kambario temperatūroje per naktį. Po to laikykite šaldytuve 2-3 dienas.

  7. 7

    Po kelių dienų fermentavimo mėgaukitės savo kimči. Jei pastebite skysčio, tai normalu - kimči bręsta.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 68.166.38.125 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Nagyman, a flickr user (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia