
Kopūstų suktinukai jogurto padaže (Sarmi)
Sarmi yra bulgariškas patiekalas, pagamintas iš kopūstų lapų įdarytų mėsos ir ryžių mišiniu. Šis receptas puikiai tinka draugų vakarėliams, ypač jei patieksite suktinukus šalia pomidorų padaže keptų sarmų.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Gaminimo instrukcijos
- 1
Užvirinkite vynuogių arba kopūstų lapus sūriame vandenyje, kol jie suminkštės. Nukoškite ir leiskite atvėsti.
- 2
Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus pakepinkite aliejuje. Įdėkite paprikos ir išmaišykite.
- 3
Įdėkite mėsą, ryžius, pipirus, mėtas ir smulkintas petražoles į svogūnus. Kepkite, kol mėsos spalva pasikeis.
- 4
Įpilkite šiek tiek daugiau, nei pusę puodelio vandens, užvirinkite ir tada sumažinkite ugnį. Troškinkite, kol ryžiai sugeria vandenį. Leiskite atvėsti.
- 5
Ant kiekvieno lapo dėkite po šaukštelį įdaro, suvyniokite į suktinuką.
- 6
Suktinukus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite.
- 7
Jogurtą sumaišykite su paprika ir kitais prieskoniais.
- 8
Atvėsusius suktinukus perkelkite į lėkštę ir užpilkite padažu.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Zornitsa ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Nk (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.5
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia