Ragaujam.lt
Šviežiai iškepti prancūziški kruasanai

Kruasanai prancūziškai

Kruasanai yra prancūziškas kulinarijos stebuklas, garsėjantis savo sviestine skoniu ir sluoksniuota tešla. Šie traškūs ir purūs kepiniai turi pusmėnulio formą ir yra mėgstami visame pasaulyje.

Įvertinkite receptą
🕒240 min
👥12 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Pienas*
300ml
Sausos mielės*
2 šaukštai
Cukrus*
50g
Miltai*
500g
Druska*
1 arbatinis šaukštelis
Sviestas*
300g
Kiaušinis*
1 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti šokolado gabalėlius, kad įdarytumėte kruasanus.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite šiltą pieną su sausomis mielėmis ir cukrumi. Palikite apie 30 minučių, kol mielės suputos.

  2. 2

    Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Palaipsniui įpilkite mielių mišinį ir maišykite, kol susidarys tešla.

  3. 3

    Sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų suplokite į ploną lakštą.

  4. 4

    Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą į didelį stačiakampį. Uždenkite pusę tešlos sviesto lakštu ir perlenkite per pusę.

  5. 5

    Tešlą vėl iškočiokite ir sulenkite į tris dalis. Kartokite šį procesą 3–4 kartus, tarp kiekvieno lenkimo tešlą atvėsindami.

  6. 6

    Iškočiokite tešlą į didelį stačiakampį ir supjaustykite trikampiais. Kiekvieną trikampį suvyniokite nuo bazės iki viršūnės, suformuodami kruasaną.

  7. 7

    Paruoštus kruasanus sudėkite ant kepimo skardos ir leiskite jiems pakilti apie 1–2 valandas, kol išsipūs.

  8. 8

    Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Išplakite kiaušinį ir aptepkite juo kruasanus. Kepkite 15–20 minučių, kol gražiai paruduos.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Edriiic ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Asimilovana (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia